EFOP-1.8.5-17-2017-00341
„Egészséges étkezés népszerűsítése az Adácsi Általános Iskolában”
Az EFOP-1.8.5-17-2017-00341 pályázat megvalósítása
Category:
Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok
Kedvezményezett: A Korszerű Adácsi Iskoláért Alapítvány
Támogatás összege: 18 760 022 Ft
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2019.09.30.
Projekt bemutatása:
Projektünk célja, hogy a célcsoport egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretei bővüljenek, minőségileg fejlődjenek, illetve az egészséges táplálkozással kapcsolatos készségei fejlődjenek.
Ahhoz, hogy az egészséges táplálkozást meg tudjuk valósítani az életünkben, kell hozzá a megfelelő ismeret, és kell hozzá a felelősség, amely sarkal bennünket arra, hogy a saját egészségünkért mi vagyunk a felelősek. Ennek a tudatosítása is céljai a tervezett projektünknek!
A fejlesztési projektünk elsődleges célcsoportja az Adácsi ÁltalánosIskola tanulói. Ugyanakkor a gyerekek táplálkozási szokásainak megváltoztatása egy olyan téma, mely nem lehet eredményes a család, a szülők, illetve a nagyszülők bevonása nélkül. A táplálkozási szokásaink egy olyan belső, elsősorban családi értékekre épülő szokásrendszer, melyet nem lehet csak külső ingerekkel megváltoztatni. Legalább olyan fontos a családok elérése, mint maga a tanuló. Ezért fordítunk mi is sok időt, energiát, tervezünk több programot a családoknak, szülőknek, hogy a változáshoz szükséges impulzusok ne csak a gyermek felől érkezzenek a családba, hanem egyenesen a szülőktől is! A családi étkezés fő alakítója elsősorban az anya, vagy a nagymama! A változáshoz elengedhetetlenül fontos a megnyerésük!
A projekt tartalma: Egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, táplálkozási szokások felmérése, dietetikus tanácsadása szülőknek és tanulóknak.
- Felmérjük dietetikus szakember segítségével a tanulók étkezési szokásait. A projekt végére ezek javulása a cél.
- Dietetikus rendszeres tanácsadást biztosít a szülőknek, tanulóknak, iskolai étkeztetésben dolgozóknak.
- Iskolai nyílt napokat szervezünk a tanulók és családjaik számára, amelynek keretében az egészséges étkezéssel
kapcsolatos előadások, tájékoztatók hangzanak el, ételkészítésekkel.
- A tanulók számára főzőszakkört szervezünk, amelynek eredményeként főzőversenyen mérhetik össze tudásukat.
- Egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumokat, programokat szervezünk.
- A projekt keretében tankonyhai és étkező-berendezéseket vásárolunk.
Galériák:
Zöldségsaláták készítése:
Ételpiramis készítése:
Főzőverseny:
Plakátverseny:
Egészségfórum: