3292 Adács Rákóczi Ferenc u.20-24.Tel:+36  37 350-012

              mobil:+36 30 862-9966  email:sztjakab.adacs(kukac)gmail.com

 

EFOP-1.8.5-17-2017-00341

„Egészséges étkezés népszerűsítése az Adácsi Általános Iskolában”

 

Az EFOP-1.8.5-17-2017-00341 pályázat megvalósítása

Category:

Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok

Kedvezményezett: A Korszerű Adácsi Iskoláért Alapítvány

Támogatás összege:  18 760 022 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2019.09.30.

 

Projekt bemutatása:

Projektünk célja, hogy a célcsoport egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretei bővüljenek, minőségileg fejlődjenek, illetve az egészséges táplálkozással kapcsolatos készségei fejlődjenek.

Ahhoz, hogy az egészséges táplálkozást meg tudjuk valósítani az életünkben, kell hozzá a megfelelő ismeret, és kell hozzá a felelősség, amely sarkal bennünket arra, hogy a saját egészségünkért mi vagyunk a felelősek. Ennek a tudatosítása is céljai a tervezett projektünknek!

A fejlesztési projektünk elsődleges célcsoportja az Adácsi ÁltalánosIskola tanulói. Ugyanakkor a gyerekek táplálkozási szokásainak megváltoztatása egy olyan téma, mely nem lehet eredményes a család, a szülők, illetve a nagyszülők bevonása nélkül. A táplálkozási szokásaink egy olyan belső, elsősorban családi értékekre épülő szokásrendszer, melyet nem lehet csak külső ingerekkel megváltoztatni. Legalább olyan fontos a családok elérése, mint maga a tanuló. Ezért fordítunk mi is sok időt, energiát, tervezünk több programot a családoknak, szülőknek, hogy a változáshoz szükséges impulzusok ne csak a gyermek felől érkezzenek a családba, hanem egyenesen a szülőktől is! A családi étkezés fő alakítója elsősorban az anya, vagy a nagymama! A változáshoz elengedhetetlenül fontos a megnyerésük!

A projekt tartalma: Egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, táplálkozási szokások felmérése, dietetikus tanácsadása szülőknek és tanulóknak.

  1. Felmérjük dietetikus szakember segítségével a tanulók étkezési szokásait. A projekt végére ezek javulása a cél.
  2. Dietetikus rendszeres tanácsadást biztosít a szülőknek, tanulóknak, iskolai étkeztetésben dolgozóknak.
  3. Iskolai nyílt napokat szervezünk a tanulók és családjaik számára, amelynek keretében az egészséges étkezéssel

kapcsolatos előadások, tájékoztatók hangzanak el, ételkészítésekkel.

  1. A tanulók számára főzőszakkört szervezünk, amelynek eredményeként főzőversenyen mérhetik össze tudásukat.
  2. Egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumokat, programokat szervezünk.
  3. A projekt keretében tankonyhai és étkező-berendezéseket vásárolunk.

 

Galériák:

Zöldségsaláták készítése:

 

Ételpiramis készítése:

 

 

Főzőverseny:

 

 

 

Plakátverseny:

 

Egészségfórum:

 

 

 

 

 

 

 

 

Álláshirdetés
Határtalanul
hatartalanulkicsi

2017-07-03. 5 nap székelyföld szívében a HATÁRTALANUL PROGRAM KERETÉBEN OKTÓBERBEN!

Események naptára
2019. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
HAT-20-01-0089
HAT-KP-1-2022/1-000877
EKCP-KP-1-2022/3-000375

EKCP-KP-1-2023/2-000207