3292 Adács Rákóczi Ferenc u.20-24.Tel:+36  37 350-012

              mobil:+36 30 862-9966  email:sztjakab.adacs(kukac)gmail.com

 

 

Igazgatói köszöntő

Szeretettel köszöntöm az Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola nevelőtestülete nevében a weboldalunkra látogatókat. A 2012/13-as tanévtől fenntartónk az Egri Főegyházmegye.

Iskolánk alapvető célja, hogy jó úton haladjunk napjaink kihívásának, a sikeres integráció megvalósulásának folyamatában, a megváltozott körülményekhez igazodó, sokoldalúan képzett egészséges, keresztény életszemléletű és tevékeny gyermekek nevelésében. Az iskola múltja, katolikus jelene és jövője, arra kötelez bennünket, hogy a nevelő és oktató munkánkban kiemelt figyelmet fordítsunk a keresztényi nevelés értékrendjére, gondolkodására, lakóhelyünk, nemzetünk történetének, egyházi hagyományainak megismertetésére, a haza iránti szeretet felébresztésére, a különféle világnézetű emberek cselekvő együttélésének gyakoroltatására. Iskolánk hivatása és küldetése a gyermekek nevelése és oktatása a katolikus egyház értékrendjével összhangban. Az örök értékekre alapozva példamutató emberi magatartásunkkal neveljük tanítványainkat.

Nevelésünk másik pillére az egészséges gyermekek nevelése, amelyhez minden tanulónk számára biztosítjuk a versenyszerű sportolás lehetőségét. Egy fiatal sportiskola alapjait raktuk le két különleges sportág utánpótlás-nevelésével. A birkózás és a szertorna eredményes, sportág iránt elkötelezett sportolói a jövő reménységei számunkra, a felnövekvő nemzedék

E két alapvető nevelési alapelv köré építettük fel az intézmény más erőforrásait:

– Idegen nyelv: két idegen nyelvet tanítunk: angolt és németet már alsó tagozatban is, 1. évfolyamtól.

A heti 3 óra mellett felső tagozaton szakkörökön is tanulhatnak. A tehetségesebb tanulók  nyelv vizsgát tehetnek.

–  Folyamatos fejlesztés és tehetséggondozás

–  7-8. évfolyamokon felvételi előkészítő

– Fejlesztő pedagógusok külön foglalkozáson segítik a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeket.

–   Úszásoktatásban vesznek részt 1-8. évfolyamon a tanulók heti 1 órában a helyi tanuszodában.

– Fontos az esélyegyenlőség megteremtése, ezért 2003 óta sikeresen működtetjük az integrált pedagógiai rendszert.

Célunk az egyéni adottságoknak megfelelő módszerekkel történő sokoldalú személyiségfejlesztés, a keresztény értékek átadása. Ismeretközpontú iskola helyett olyan tudásközpontú iskolát szeretnénk teremteni, amelyben a tanulók biztos alapismereteket szereznek.  A különböző szakkörök megfelelnek a tanulók érdeklődési körének. Maximálisan figyelembe vesszük a szülők igényeit, a családdal való kapcsolattartást előtérbe helyezzük, hiszen “A katolikus családok, a családegyházak a szeretet, a hűség, és az önzetlenség iskolái.”

Bízom benne, hogy a kedves szülők megtisztelnek bizalmukkal, és együtt nevelhetjük iskolánkban községünk összes gyermekét, de szeretettel várjuk a környező iskolákból is a gyermekeket.

Juhászné Varga Márta  igazgató

 

Álláshirdetés
Határtalanul
hatartalanulkicsi

2017-07-03. 5 nap székelyföld szívében a HATÁRTALANUL PROGRAM KERETÉBEN OKTÓBERBEN!

Események naptára
2021. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
  ieclogoiec